neděle 12. října 2008

Vzhled Interpid Ibex - přání komunity "vyslyšena"?

Na počátku vývoje Ubuntu 8.10 Mark Shuttleworth sliboval přepracování vzhledu systému, k čemuž nakonec nedošlo a bylo odloženo na verzi příští 9.04. Beta verze nicméně podle očekávání ukázala alespoň nový wallpaper, ze kterého však komunita nebyla nijak nadšena - barevně nevýrazná kolečka v kruhu - viz. screenshot níže:


Přestože kritiku považuji tak trochu za hnidopišství (každý si vzhled plochy může přizpůsobit podle svého), musím uznat, že nové uživatele přinejmenším nepřiláká - platí stará pravda, že "obal" prodává.

V Canonicalu na kritiku zareagovali a výsledkem je tento o mnoho svěžejší defaultní wallpaper:


Tento artwork níže podle mého ale opravdu vede, stáhnout jej můžete v plném rozlišení rozkliknutím. Na mé ploše se již vyjímá, přestože Interpid nainstalovaný ještě nemám:-) Zbývá jen držet palce, ať se povede implementace kompletně nového tématu vzhledu 9.04, k čemuž směřují nábory odborníků na Gnome, KDE, Gtk jak píše Mark na svém blogu v článku Design, user experience and development at Canonical. Proklamovaný cíl do dvou let konkurovat uživatelské přívětivosti systému MacOS X bude vyžadovat hodně úsilí ale může být reálný!

Žádné komentáře:

Okomentovat